de mariusz5692 » 28-Mai-2006, 21:27
Dupa ce am fost rapidist nu mai putin de 5 ani (1998-2003), am ajuns sa tin cu Steaua. De ce am tinut cu Rapid? Pt ca ei erau pe primul loc pe vremea cand am inceput sa tin cu ei. Am tinut ce am tinut, apoi dupa ce au luat al treilea titlu...ala din 2003...m-am lasat de Rapid. Un meci Rapid - Anderlecht 2-3 m-a facut sa ma las de Rapid. Eram si mic si prost pe atunci, nu stiam cu ce se mananca fotbalul. In fine, am inceput sa tin cu Steaua (pt ca in familie am doar stelisti, nici un rapidist sau dinamovist, toti prietenii mei erau stelisti, iar Steaua practica un alt joc fata de restul). La inceput nu am fost chiar foarte convins. Urmaream meciurile Stelei cu o oarecare indiferenta...stateam, ma uitam, ma apuca somnul, ma trezeam cand dadea gol Steaua, adormeam la loc. Pe la inceputul lui 2004 au aparut primele simptome de dependenta de fotbal. Am inceput sa privesc fotbalul mult mai interesat, am inceput sa analizez fazele, am aflat ce e ofsaidul ( lol )...am inceput sa traiesc meciurile la maximum. Ma interesam de rezultate, cate titluri are X sau Y, cate meciuri directe au fost intre X si Y...chestii din-astea. Cand am ratat calificarea la Euro 2004 am plans enorm. Am privit Euro 2004 cu mare interes, sa vad ce fotbal se juca...a castigat cine nu trebuia (Grecia). I enjoyed Euro 2004. A inceput campionatul nostru...am trait toate meciurile la maximum, urlam cand dadea Steaua gol, imi bagam picioarele cand dadea echipa adversa sau Dinamo (pe vremea aia era echipa pe care o uram cel mai mult). Am urmarit cu interes parcursul in UEFA si jocul echipei. Pe parcurs deveneam din ce in ce mai documentat. Tata a inceput sa imi povesteasca cum se juca prin anii '70-'80 (cu jucatori gen Dobrin, Dinu, Lacatus, Hagi, Balint, Coe, Cartu, Camataru, Marcel Raducanu, Duckadam)...imi placea si inca imi mai place la nebunie sa il ascult. Pe de-alta parte, am avut parte de prima satisfactie: optimi de UEFA (0-0, 0-2 cu Villareal...meciul de la spanioli nu l-am vazut pt k dormeam cu bashini pe atunci, desi a inceput abia la 8 jumate). Steaua a luat titlul, m-am bucurat enorm ca nu l-au luat blatistii (cum adik 4-0 cu CFR Cluj si 4 goluri Niculescu...nu imi puteam explica, dar am citit undeva de un anume Ladislau Raffinsky care a marcat intr-un meci Juventus Buc. - Dacia Braila nu mai putin de 11 goluri din cele 16 pt echipa sa). Am plans, insa, dupa telenovela Rosenborg Partea I (2-3 la Trondheim, dupa ce au jucat norvegienii ca niste vibratoare). A fost printre ultimele meciuri pe care le-am vazut cu tataia (Dumnezeu sa-l ierte). Am urmarit iar cu interes parcursul din UEFA al lui Steaua, Rapid si Dinamo (deci sunt roman, nu ca altii). M-am bucurat pt succesele lor. Am avut parte de un sfert Rapid - Steaua, care mi-a aratat, ca, totusi, nu exista doar Steaua in Romania. Apoi a urmat Rosenborg 2. Dupa 1-0 pe Liu Manolia, speram sa ne calificam. Chiar si un 2-3 ne-ar fi calificat. Am racnit ca dreacu dupa ce am avut 2-0 la Boro. Apoi a fost 2-1 ("frectie", ziceam eu), 2-2 ("las' k inca e bine), 2-3 ("nu-i nimic, ca si asa suntem calificati), 2-4 ("aoleu, inima mea").
Prin urmare, iata diferenta dintre Marius din 2003 si cel din 2006. Eu am renuntat la Rapid pt Steaua dupa un 2-3 cu Anderlecht, insa la Steaua nu renunt si nu voi renunta, indiferent de rezultat.
Acum pt inteligentii care urasc Steaua pt trecutul comunist:
1.Toate echipele care au existat intre 1945-1989 au trecut comunist
2.Steaua a fost infiintata direct in prima divizie, din cursa fiind scoasa vicecampioana Carmen Bucuresti, insa a tremurat serios o vreme pt ramanerea acolo sus.
3.Steaua nu e singura echipa infiintata direct in prima divizie. De Dinamo ce ziceti?
Nu uitati ca, deocamdata, in perioada comunista am avut cel mai bun rezultat la nivel de echipa de club. Politica aceea de a tine jucatorii in tara era f gresita, insa s-a dovedit si benefica.
Am cam dat-o in diverse. Tare as vrea sa fie un microbist la fel de pasionat si de infocat ca mine pe aici ca sa pot sa ma inteleg k lumea cu el, sa pot vb despre legende ale fotbalului, precum Auer, Baratky, Stanescu, Oana, Gh. Popescu I, Wetzer, Ionica Bogdan, Alecsandrescu, Petschovsky, Bonyhadi, Tataru, Vigu, etc. cool
It's obvious you hate me, though I've done nothing wrong
I've never even met you, so what could I have done?